Hatalmas robbanás Bejrútban, legalább 27-en meghaltak, több ezren megsebesültek - frissítés

Hatalmas robbanás rázta meg Libanon fővárosának kikötőjét kedden délután. Az első hírek legalább tíz halottról és több százan sérültről szóltak - idézi a CNN, a BBC és a Haaretz hírét a 444.hu.
Szepesi Anita, 2020. augusztus 4. kedd, 21:24
Fotó: Reuters - Képünk illusztráció.

A robbanás 10 kilométerrel messzebb is betörte az épületek ablakait, sokakra rászakadt az álmennyezet. A város fölött vörös füstfelhő lebeg - a portál szemléje szerint.

A libanoni állami hírügynökség egy tűzijátékokat tároló raktár robbanásáról ír.

Az Index egy második robbanásról is ír, amely a 2005-ben megölt libanoni kormányfő, Rafik Hariri rezidenciája közelében történt. A portál szerint legalább 27 ember meghalt és 2500 megsebesült.

A robbanások nem sokkal azelőtt történtek, hogy az ENSZ Libanon ügyét vizsgáló bírósága (STL) ítéletet hozna Hariri gyilkosainak ügyében. A négy vádlott azonban nem áll a bíróság előtt, tagadják bűnösségüket, csütörtökön távollétükben hoznak ítéletet. Mind a négyen az iráni támogatással működő Hezbollah tagjai.

A 24.hu szerint késő estére a halálos áldozatok száma legalább 50-re emelkedett, a sebesültek száma pedig 2750-re - erről a libanoni egészségügyi miniszterelnök beszélt.


HOZZÁSZÓLÁSOK