Robbanás miatt kitelepítenek egy texasi várost

Robbanás történt csütörtökön egy földgázvezetékben a texasi Milfordnál, a rendőrség felkérte a lakosságot, hogy hagyja el a települést - közölte a polgármesteri hivatal és a vezetéket üzemeltető Chevron szénhidrogén-ipari óriásvállalat.
MTI-Eco, 2013. november 14. csütörtök, 19:58
Fotó: Napi.hu

Milton 700 lakosú kisváros, Dallastól mintegy 80 kilométernyire délkeletre. Az utakat a baleset helyszínétől egy több mint másfél kilométeres sugarú körben lezárták. A tűz lakatlan területen, Miltontól mintegy másfél kilométerre keletkezett.
A balesetet az okozta, hogy egy építkezésen véletlenül belefúrtak a mintegy 36 centiméter átmérőjű, cseppfolyósított gázt szállító vezetékbe - ismertette Tom Hemrick, a texasi Hill megye vészhelyzetek kezeléséért felelős hivatalának vezetője a CBS hálózatához tartozó KTVT televíziónak.

Hemrick szerint a cseppfolyós gáz áramlását nem állították le, mert azzal megnövelnék egy esetleges másodlagos robbanás veszélyét, és mert ezáltal is hűtik a vezetéket.

Az NBC televízió dallasi stúdiója ezzel szemben korábban arról számolt be, hogy a vezeték érintett szakaszát lezárták, a szakértők hagyják kiégni a vezetékrészben lévő gázt.

Az első híradások áldozatokról nem számoltak be, az építkezésen dolgozók közül senki sem halt meg. A CBS helyszíni közvetítése szerint a lángok csökkenőben vannak. A helyszínen egy égő fúrótorony és néhány megrongálódott jármű látható.
A Chevron a fő részvényese annak a 3700 kilométer hosszúságú csővezetékrendszernek, amely cseppfolyósított fölgázt szállít Új-Mexikóból és Texasból a texasi Mont Belvieu-i feldolgozó üzembe.

HOZZÁSZÓLÁSOK