Robbanás volt Brüsszelben - a rendőrség razziázott (frissített)

Robbanás történt a brüsszeli Schaerbeek nevű negyedben egy rendőrségi razzia során - jelentette a Belga hírügynökség pénteken. A rendőrségi akció délután három óra után fejeződött be, egy embert lelőttek.
MTI, 2016. március 25. péntek, 14:43
Fotó: MTI/EPA

A robbanás a rendőrség különleges egységeinek a helyszínre érkezésekor történt. A környéket páncélozott járművek segítségével lezárták a felfegyverzett és álarcot viselő rendőrök. A belga hírügynökség tájékoztatása szerint az akció a kedden, két helyszínen elkövetett terrortámadások után indított nyomozás része.

Három robbanás is hallatszott a brüsszeli Schaerbeek negyedben egy rendőrségi razzia megkezdésekor - jelentette a belga közmédia. A rendőrség aknakereső robotot is bevetett. Az akció során egy embert ártalmatlanná tett belga rendőrség különleges alakulata a Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében. A hatóságok által meg nem erősített információk szerint az ártalmatlanná tett ember mellett robbanószerekkel megrakott táskát találtak.

Rendőrségi tájékoztatás szerint a péntek délután Brüsszelben zajló rendőrségi művelet azzal függhet össze, hogy előző nap Franciaországban előállítottak egy körözött embert, amivel terrortámadást hiúsítottak meg a hatóságok.

Az RTBF belga közszolgálati televízió internetes oldalán péntek délután három óra körül közölte: befejeződött a rendőrségi akció Brüsszelben, amelynek során egy embert lelőttek.

(Képünk illusztráció)

HOZZÁSZÓLÁSOK