Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kormányzati források szerint Theresa May brit miniszterelnök hétfő délutáni beszédében (magyar idő szerint fél ötkor kezdődik) be fogja jelenteni, hogy elhalasztják a kedd estére tervezett szavazást a kormány brexitjavaslatáról - adta hírül a BBC. Ugyanakkor a Downing Street hivatalosan továbbra is tagadja, hogy ezt terveznék.

A font 0,5 százalékkal gyengült a dollárral és 0,8 százalékkal az euróval szemben a kiszivárogtatás nyomán: az amerikai valuta egységéért 1,26, az európaiért 1,10 fontot kellett adni.

A bizonytalanságra jellemző, hogy Laura Kuenssberg, a BBC belpolitikai tudósítója ágy értesült, hogy az ellenzéki Munkáspárt összeállhat a konzervatívok elszánt brexitereivel annak érdekében, hogy mégis napirendre tűzzék a szavazást, amelyen hatalmas többséggel utasíthatják el a kormány tervét.

Mina Andreeva, az Európai Bizottság szóvivője azt nyilatkozta, hogy az EU nem szándékozik újratárgyalni a londoni kormánnyal kötött válási megállapodást. Leo Varadkar ír miniszterelnök kijelentette, hogy az egyezség tartaléktervéről, amely az ír határ átjárhatóságának fenntartására hivatott - és a brexiterek, illetve a kormányt támogató észak-ír unionista párt számára elfogadhatatlan, mert de facto az EU-ban tartaná a szigetországot -, nem óhajtanak újra tárgyalni.