Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vajdaságban kiváló lehetőségek kínálkoznak a turizmus fejlesztésére - idézte a Magyar Szó Renata Pindzót, a szerb kormány kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési miniszterhelyettesét, aki egy tájékoztatón beszélt a kabinet 2017-es terveiről.

A lehetőségek között említette a vidéki, a városi és a kongresszusi idegenforgalmat. Hatalmas lehetőség rejlik a dunai folyami turizmusban, a gyógyturizmusban és a vadásztatásban is. Ivan Dokovic, a tartományi kormány alelnöke és tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkárság vezetője elismerte, hogy titkárságának jövő évi költségvetése kisebb lesz, mint az idei, de azt ígérte, hogy az idegenforgalom emiatt nem szenved majd kárt.

Rövid távon minimális beruházással a turizmusban lehet a legnagyobb eredményt elérni - tette hozzá, megjegyezve, hogy további kormányzati forrásokra is kaptak ígéreteket és uniós pénzekre is pályázni akarnak.

Útfejlesztések

A jövő év végig befejeződhetnek az építési munkálatok a 10-es közúti folyosón, a szabadkai Y-ággal együtt, és megépül a 11-es korridor Obrenovac és Preljine közötti szakasza is - jelentette be Zorana Mihajlovic, építési, infrastrukturális és közlekedési miniszter.

Ezeken a projekteken felül tovább útépítések is várhatók, és a miniszter ígérete szerint felújítások is lesznek. Idén 100 kilométer autóutat fejeztek be, megközelítőleg 100 kilométer utat újítottak fel és a jövő évi tervekre is megvan a szükséges pénzkeret.

A 800 millió dolláros orosz hitelről szólva Mihajlovic asszony elmondta, ez mutatja a legjobban, hogy 10 évvel ezelőtt olyan kölcsönt igényelt az ország vezetése, amelyet nem tudott megfelelő projektekre felhasználni, miközben az ország büntetőkamatot fizetett utána. Ennek a hitelnek a kihasználásra meghosszabbították a szerződést 2021-ig.