Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A helyszínen, a Schwedenplatz környékén most hatalmas a rendőri készültség, a hatóságok pedig felszólították az ott élőket, hogy maradjanak otthon, aki teheti, kerülje a környéket, és senki ne posztoljon fotót és videót. Karl Nehammer belügyminiszter megerősítette, hogy terrortámadás történt - írja az index.hu.

Szemtanúk szerint a lövések valamivel este nyolc óra után dördültek el. Legalább 50 hallatszott belőlük. Az ORF-nek valaki arról beszélt, hogy egy alakot látott rohanni a Schwedenplatz felé, aki "vadul" tüzelt az automata fegyverével. Ezt egészen a Schwedenplatzig folytatta, ahol aztán jöttek a rendőrök és lőni kezdtek rá.

A Kronen Zeitung szerint nem csak egy merénylő támadott, társai szökésben vannak, és több halálos áldozatot és sebesültet hagytak maguk után. A Kurier hét halottról és több sebesültről számol be.

A halálos áldozatok között van egy rendőr is. Egy zsinagógát őrző rendőr súlyosan megsebesült.

A Kronen Zeitung szerint az izraelita közösség biztonsági szolgálata arra kéri az ausztriai zsidókat, hogy maradjanak otthon. Az osztrák zsidó közösség vezetője, Oskar Deutsch azt mondta, nem egyértelmű, hogy a zsinagóga volt-e a célpont, mert az zárva volt a támadás idején.