Robbantót fogtak Németországban

Robbantásos merénylet elkövetésének gyanújával őrizetbe vettek egy férfit Drezdában - közölte pénteken a németországi nagyváros ügyészsége.
MTI, 2016. december 9. péntek, 13:17
Fotó: MTI/AP

A gyanú szerint a 30 éves drezdai férfi robbantott pokolgépet a Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója (DITIB) által működtetett Fatih Camii mecsetnél és a drezdai nemzetközi kongresszusi központnál (Internationales Congress Center Dresden) szeptember végén, néhány nappal a német egység helyreállításának október 3-i nemzeti ünnepe előtt, amelynek központi, állami rendezvényeit Drezdában tartották.
A házi készítésű robbanószerkezetekkel elkövetett merényletekben nem sérült meg senki.

A csütörtökön elfogott férfitől vett DNS-minta egyezik a tetthelyen talált DNS-nyomokkal, és a lakásában pokolgép készítésére alkalmas tárgyakat találtak. A Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati televízió beszámolója szerint az ügyészség megerősítette azt a sajtóértesülést, miszerint a gyanúsított az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű drezdai központú mozgalom egy tavaly nyári rendezvényének szónoka volt.

A Szászország tartományi főváros rendőrsége kezdettől arra gyanakodott, hogy a két bűncselekmény összefügg egymással, az indíték az idegenellenesség lehet, és a célok között lehet a nemzeti ünnep megzavarása.

Képünk illusztráció

HOZZÁSZÓLÁSOK