Robbantottak egy szentpétervári plázában (frissített)

Robbanás volt egy szentpétervári bevásárlóközpont egyik csomagmegőrzője közelében szerdán. A 444.hu szerint az MTI a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva 10 sérültről ír, az AP legalább négy sebesültről. Az épületből mindenkit kimenekítettek, a helyszínre a rendőrség mellett tűzszerészek is kiérkeztek.
Szepesi Anita, 2017. december 27. szerda, 20:15
Fotó: AFP

Szvetlana Petrenko, a súlyos bűncselekmények ügyében eljáró orosz Nyomozó Bizottság szóvivője szerint büntetőeljárást indítottak közveszélyes eszközzel több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt, és a robbanás lehetséges okaival kapcsolatban minden eshetőséget megvizsgálnak. A portál híre szerint a detonációt olyan, házilagos készítésű pokolgép okozta, amelynek a hatóereje 200 gramm trotilénak felelt meg.

Áprilisban egy öngyilkos bombatámadás 16 embert ölt meg a szentpétervári metróban.

A hvg.hu azt írja, 50 embert kellett kimenekíteni az áruházból. Egyes források szerint 3, mások szerint 9 a sérültek száma. A rendőrség szerint házilag készült pokolgép robbant.

Képünk illusztráció, az április 4-i robbantás helyszínén készült Szentpéterváron, a metróállomásnál. Forrás: AFP/ Olga MALTSEVA

 

HOZZÁSZÓLÁSOK