Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendőrség tudatta: folyamatban van a rendőri akció a Világbank és az IMF párizsi irodájánál. Egy rendőrségi forrás azt is elmondta, hogy az áldozat egy asszisztens, aki könnyebben sebesült meg. Az épületből a robbanás után 150 embert evakuálták, a székházat jelenleg bombakeresők és tűzszerészek vizsgálják át - írja a Le Parisien.

Az előzetes információk szerint a levélbomba valójában egy borítékba helyezett petárda lehetett. Más források szerint tűzijátékoknál használt gyúlékony anyagokat használhattak hozzá. A csomagot a posta kézbesítette, nem magán személy vitte az épülethez.

Az elmúlt napokban több fenyegető bejelentés is volt  - idézi a lap Michel Cadot párizsi rendőrfőnököt, aki csütörtök délután tartott sajtótájékoztatót az ügy kapcsán. Arról viszont nem nyilatkozott, hogy ezek a bejelentések mostani esetre vonatkoznak, vagy más intézmények ellen is támadás készülhet.

Nincs más kifejezés erre, támadással állunk szemben miután egy bomba robbant. Meg kell találnunk az okokat és a bűnösöket

- mondta el Francois Hollande elnök az eset kapcsán. Az IMF vezetője Christine Lagarde levélben fejezte ki együttérzését a megsérült asszisztenssel, hozzátéve, hogy a valutaalap "a gyáva és erőszakos tett ellenére is folytatja munkáját."

A héten a német pénzügyminisztériumba is küldtek levélbombát. A merényletkísérletet egy görög baloldali földalatti szervezet, a Tűzsejtek Összeesküvése (Synomosia Pyrinon Tis Fotias) vállalta magára.