Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jobbágyság visszaállításával, a parasztok röghöz kötésével vádolják bírálói Alekszandr Lukasenko belarusz államfőt, aki elnöki rendeletet adott ki. Ennek értelmében a kollektív gazdaságokban dolgozóknak semmilyen körülmények között nincs joguk felmondani munkahelyükön.

A vádat az országán húsz éve uralkodó diktátor nem is tagadta, sőt, mintha büszke volna rá. - Legyünk őszinték, valóban jobbágyságra van szükségünk, ahol nem mondhatsz fel és nem szerezhetsz más munkát - idézte az ellenzéki média. A rendelet szerint arra van szükség, hogy nagyon hatékony, felelősségteljes és jól szervezett parasztságot neveljünk. Ha elérjük, hogy a mezőgazdaság egy éven belül így működjön, az garantálja, hogy a jövőben is így dolgozzunk tovább - így a dokumentum.

Belarusz ugyan aláírta a kényszermunkát tiltó nemzetközi konvenciót, de ez korábban sem zavarta az Európa utolsó diktátorának nevezett Lukasenkót. Két évvel ezelőtt, amikor az ország exportjában meghatározó szerepet játszó fafeldolgozás a beleölt milliárdos fejlesztések ellenére sem tudott felemelkedni a mélypontról, hasonló döntést hozott. Akkor az állami fafeldolgozó vállalatok 13 ezer alkalmazottjának tiltotta meg, hogy felmondjanak. Optimista nyilatkozatai ellenére ez a kényszermunka rendelet sem oldotta meg az ágazat problémáit.