Roham indult az autókért! Húszéves rekord dőlt meg

Lengyelországban 20 éves rekordot döntöttek tavaly az újautó-eladások. Csak decemberben 50 ezer autót adtak el, ami nagyjából a féléves magyar értékesítésnek felel meg
Barabás Júlia, 2017. január 5. csütörtök, 17:28
Fotó: Reuters

Az előrejelzéseknek megfelelően a lengyelek rohamot indítottak az új autókért 2016-ban. Csak decemberben több mint 50 ezer új kocsi vásárlását jegyezték fel, ami nagyjából megfelel a féléves magyarországi újautó-értékesítésnek - derült ki a gazeta.pl összefoglalójából.

Összesen 467 ezer új személyautó és kis áruszállító talált gazdára, amivel 20 éves rekord dőlt meg. Az új autók többségét (67 százalékát) vállalatok vették meg. A felgyorsult értékesítés egyik oka, hogy a varsói kormány változtatni kíván a szén-dioxid-kibocsátással összefüggő szabályokon.

A márkák versenyében a Skoda áll az élen, míg az ezüstérem a Volkswagené lett. A dobogó harmadik fokára a Toyota állhatott fel. Csak a japán márka után jön az Opel, a Ford és a Renault. A legnépszerűbb típus a Skoda Octavia, a második a Skoda Fabia. A kis áruszállítóknál a Fiat Ducato vitte el a pálmát.

HOZZÁSZÓLÁSOK