Szigorítanak a franciák - ennek sokan nem fognak örülni

Franciaországban betiltják szeptembertől az elektromos rollerezést a járdákon - számolt be a 444.hu.
Domokos László, 2019. május 4. szombat, 17:21
Fotó: Getty Images

Így ősztől tilos lesz elektromos rollerrel közlekedni Franciaország járdáin - jelentette be Elisabeth Borne közlekedési miniszter a Le Monde-nak adott interjúban.

A kérdés különösen Párizsban aktuális, ahol az elektromos rollerek kölcsönzésével foglalkozó cégek megsokasodásával tavaly év végére 15 ezer roller került forgalomba, és a kalkulációk szerint ez a szám az idei év végére akár a 40 ezret is megközelítheti - írta a portál az AFP nyomán.

A szigorítás nyomán 135 eurós, azaz jó 40 ezer forintos büntetésre számíthat az, aki elektromos rolleren, hoverboard-on vagy elektromos egykerekűn közlekedik a járdákon. Ezeket az újgenerációs eszközöket ősztől csak bicikliúton vagy autóúton lehet majd használni, mert a miniszter szerint túlzottan veszélyeztetik a járókelőket, különös tekintettel a gyerekekre és idősekre.

Tolva vagy motor nélkül továbbra is lehet majd használni a rollereket, ha azzal nem veszélyeztetik a gyalogosokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2019.05.04 20:27

Igen, helyeslem a dolgot. Viszont felvet egy másik problémát a dolog, ami egyre jobban a körmünkre ég.
Ehhez sem kell jogosítvány. Magyarországon is egyre jobban el fog terjedni, mint az e-bicikli. A "sofőrjének" halvány fogalma sincs a KRESZ-ről. 20-30 km/h már komoly balesetveszélyt jelent a rolleres, no meg az autósok számára. mert itt is le kell majd tiltani őket a járdáról.
A problémát az elején kell kezelni: el kell kezdeni az iskolákban a KRESZ-t oktatni, és vizsgázni, mint matekból. Sőt! Még komolyabban kell venni, mint a matek vizsgát, mert az életébe kerülhet a rolleresnek!
Na persze, meg nem az autóst kell szidni, akinek van jogosítványa!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html