Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 180 kilométer autópálya átadását ígérte a bukaresti parlamentben a közlekedési tárcát ideiglenesen irányító Rovana Plumb - számolt be a Maszol. Az elmúlt évek "teljesítményét" ismerve a szakbizottság tagjai azt gondolták, csakis tévedésről lehet szó, és kérték a minisztert, igazítsa ki a vélt hibát, Plumb asszony azonban megerősítette ígéretét.

A prognózis ennek ellenére több okból is túlzottan derűlátónak tűnik. A meglévő 180 kilométer országutakat és autópályákat fenntartó állami társaság január elején "csak" 118 kilométer autópálya átadását ígérte, és még ehhez is hozzátette, hogy az előrejelzést felülvizsgálhatják. Emellett a legtöbb autópályát - 139 kilométert - 2012-ben sikerült átadni, miközben az éves átlag az elmúlt tíz évben 54 kilométer volt.

Az autópálya-építések terén talán legaktívabb civil szervezet, a Pró Infrastruktúra Egyesület (API) szerint a kormány és a CNAIR becslése teljes képtelenség. A szervezet szerint a valóságban 43,28 kilométernyi autópálya átadása vehető biztosra idén.

A Lugos-Déva sztráda harmadik és negyedik, egyenként valamivel több mint húsz kilométeres szakaszáról van szó, ezek ugyanis több mint 90 százalékban elkészültek. Az autósok és főleg a szállító cégek által leginkább várt, a Kárpátokat átszelő autópálya építése idén sem kezdődik el.