Kitörő örömmel, türelmetlenül tértek vissza edzőtermeikbe a sportolni vágyók Romániában - írta a Maszol. Az online tér ugyan átvette az irányítást edzéseik fölött, többen könnyedén hagytak fel a négy fal között végzett sporttevékenységekkel, és járványtól való félelmeiket sutba dobva, az óvintézkedések betartásával június közepén megjelentek a személyes edzéseken.

Akadnak olyanok, akik még mindig biztonságosabbnak találják az otthoni mozgást, de a többség minden erejét beleadta, hogy a karantén előidézte súlyfelesleget és leépülést bepótolhassa - tudta meg a hírportál azoktól az edzőktől, akiket arról kérdeztek, miként teltek az edzőtermek újranyitását követő első napok.

Bár csökkentett létszámmal vehetnek részt az edzéseken a mozogni vágyók, és kézfertőtlenítés, lázmérés vár rájuk a tréningek előtt, nem riadnak vissza attól, hogy az edzőtermek adta lehetőségeket kihasználják. Hiszen az edző szakértelemmel követi a gyakorlatokat, figyelmeztet és javaslatokat fogalmaz meg, ha a kondizó mozgás nem megfeleő - ez pedig az online közvetített edzések és a négy fal között végzett gyakorlatok során nem valósulhatott meg.