Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tervek szerint Románia területén 478 kilométer hosszú vezeték épül, amely a dél-romániai Podisortól a bánsági Temesrékásig (Recas) terjed. A vezeték mellett három kompresszorállomást is terveznek Podisornál, Bibestinél és Zsuppánál (Jupa).

A mostani kivitelezési szerződés a terv első szakaszának megépítésére vonatkozik. A dokumentumot a terv romániai irányításával megbízott Transgaz állami vállalat, illetve az osztrák Habau PPS Pipeline Systems és az Inspet SA Ploiesti cégek vezetői írták alá - írta az MTI.

Gheorghe Simon gazdasági miniszter reményét fejezte ki, hogy valamennyi partner megteszi a szükséges erőfeszítéseket a beruházás határidőre való véglegesítése érdekében.

Toma Petcu energiaügyi miniszter elmondta: elvárja, hogy a többi állam is kövesse Románia példáját. Aláhúzta, a beruházás az egész térség energiabiztonsága szempontjából fontos.

A Transgaz október végén kapott 50 millió euró hitelt a Juncker-terv keretében az Európai Beruházási Banktól a gázvezeték romániai szakaszának finanszírozására. A BRUA megépítésének teljes költségét 550 millió euróra becsülik, amiből 179 millió eurót az Európai Unió biztosít.