Románia nem a karácsony hazája

A Romániában élők fele kevesebb mint 20 ezer forintnak megfelelő összeget költ karácsonyi ajándékokra, kicsit több mint tizedüknek 7000 ezer forintnak megfelelő pénze van erre a célra.
Barabás Júlia, 2018. december 24. hétfő, 07:20
Fotó: Pixabay

Románia lakosságának fele 300 lejnél (20 ezer forint) kevesebbet költ karácsonyi ajándékokra - adta hírül a Maszol.

Ugyanakkor ötből két ott élő 750 lejből (52 ezer forint) gazdálkodik, miközben az emberek 13 százaléka 100 lejt (7000 forint) sem költ erre.

Egy friss felmérésből kiderült, hogy a lakosság egyharmada hónapokig gyűjt a karácsonyi ajándékra. Tízből egy megkérdezett úgy véli, hogy a karácsonyi ajándékozás sokba kerül, egynegyedük szerint stresszes, sőt, unalmas és kellemetlen a sokféle dolgot kiválogatni, ezért, ha tehetné, inkább pénzt adna valakinek, aki elvégzi helyette a bevásárlást.

A válaszadók fele azt mondta, hogy tudja, mit szeretne vásárolni, nyolc százalékuk úgy nyilatkozott, hogy az utolsó napokra halasztja a vásárlást, és azt vesz, amit kap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mezei1995, 2019.01.03 19:10

Fricibacsi3 hát figyeljen ide kérem szépen:) Kijött egy statisztika amit nem a kormány közeli ksh adott ki. Fogyasztásban vernek is minket a románok. Mi utolsó előttiek vagyunk a listán szóval cipzár a szájra bácsikám :) :D Inkább örüljön neki,hogy Bulgáriát leverjük fogyasztást tekintve. Nem mondta senki sem,hogy gazdag fejlett ország Románia mert nem ,de az tény,hogy fogyasztásban simán vernek minket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2018.12.24 08:58

Pár napja még Romániát ajnározták a ballibek, hogy fogyasztásban megelőzte Magyarországot. Most meg kiderúl hogy alig tudnak költeni )))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html