Románia egy kínai céggel partnerségben épít hőerőműblokkot

Románia egy kínai céggel partnerségben épít egy 847 millió euró értékű hőerőműblokkot, erről emlékeztetőt fogadott el szerdán a bukaresti kormány.
MTI, 2015. szeptember 2. szerda, 17:29
Fotó: MTI/AP

A kabinet szerdai ülésén meghatalmazta az energetikai minisztériumot, hogy az Oltenia energiaközpont igazgatótanácsában éljen szavazati jogával egy román-kínai vegyes vállalat alapítása érdekében, amelyben részes lesz a China Huadian Engineering Co. Ltd. kínai cég is.

A vegyes vállalat építené meg a 600 megawatt kapacitású hőerőműblokkot. Üzembe helyezését 2019-re tervezik. A hőerőműblokk barnaszénnel termeli majd a hőenergiát. Az emlékeztető szerint több mint 4 ezer munkahelyet biztosít a projekt úgy, hogy 3000 fenntartásához járul hozzá, és további 1800-at létesít. A hőerőműblokk évente 4,6 millió tonna barnaszenet használ majd.

Júliusban jelentették be, hogy az idén mintegy 2 ezer alkalmazottat bocsátott el az állami tulajdonban levő Oltenia energiatermelő központ, amely a Romániában termelt villamosáram mintegy egyötödét biztosítja. Az energetikai központ alkalmazottainak száma 15 400-ra csökkent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vlaki, 2015.09.02 18:30

Évi 5mmillió tonna barnaszén?!

Bravó, nesze neked klímavédelem!

A zöldeket nem látom tiltakozni, ja má' ide küldték őket, hogy itt tiltakozzanak PaksII miatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sinibaldi, 2015.09.02 17:52

In the reason that care....

I try to
discover a
whole day and
so, when a
cloud disappears,
a secret returns
in my mind
recalling the
young soul and
the world of
your dreams...

Francesco Sinibaldi
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html