Románia száz év után sem elég vonzó

Hiába ünnepli Románia az első világháborút követő növekedésének százéves évfordulóját, ám az ország lakónak túlnyomó része nem igazán lelkesedik országa iránt.
Barabás Júlia, 2018. december 6. csütörtök, 08:58
Fotó: Pixabay

Nem fűti különösebben a centenáriumi évben sem a hazaszeretet a romániaiakat, ha munkavállalásról van szó - adta közre a Maszol a BestJobs hr-portál online felmérésének eredményeit. A vizsgálat szerint tízből nyolc ottani lakos külföldön vállalna munkát a legszívesebben.

A válaszadók 41 százaléka biztosan külföldre távozna, ha lehetősége nyílna rá, 44 százalékuk hajlik erre és csak alig több mint 14 százalék azok aránya, akik azt állították, hogy ilyesmi meg sem fordult a fejükben.

A megkérdezettek 83 százaléka elégedetlen Románia jelenlegi helyzetével. Elsősorban a romániai politikai osztály magatartása és a korrupció zavarja őket. Közel felük mindenekelőtt az ország természeti szépségei miatt vonzódik Romániához, csaknem 13 százalékuk a hagyományokra hivatkozik, a személyes szabadságot azonban csupán alig hat százalékuk találja kielégítőnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK