Románia támogatja Ukrajnát

Ukrajna függetlenségének, területi épségének és szuverenitásának a támogatásáról fogadtak el közös nyilatkozatot a román parlament szenátusának és képviselőházának külügyi bizottságai, amelyek Bukarest támogatásáról biztosították Ukrajnát az Európai Unió felé vezető útján.
MTI, 2014. március 11. kedd, 14:26
Fotó: Napi.hu

Az Ukrajna és az ukrán nép európai útjának támogatása címet viselő nyilatkozatot kedden ismertette Petru Filip, a szenátus és Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke.

A két elnök aláírását viselő dokumentum leszögezi, hogy a parlament külügyi bizottságai teljes mértékben támogatják Ukrajna területi épségét, függetlenségét és szuverenitását. Aggodalmuknak adtak hangot az Ukrajnát ért "agresszió" és annak a térségre és egész Európára tett esetleges hatásai miatt. Elutasítanak az ukrán állam ellen irányuló bármely kényszerítő jellegű intézkedést, valamint gazdasági, politikai és katonai akciót, és kiemelték Oroszország felelősségét a krími helyzettel kapcsolatban.

A román parlament külügyi bizottságai sürgetik, hogy az ukrán válság mielőbbi rendezésén jóhiszemű intézkedésekkel és a nemzetközi jog elveinek és szabályainak tiszteletben tartásával dolgozzanak. Egyértelművé tették, hogy támogatnak valamennyi, mandátummal felhatalmazott, válsághelyzetek megelőzésére és kezelésére hivatott regionális és nemzetközi szervezetet abban, hogy az ukrán válság rendezése érdekében alkalmazzák a rendelkezésükre álló eszközöket.

Reményüket fejezték ki, hogy az ukrán parlament a lehető legrövidebb időn belül megteremti az ukrajnai nemzeti kisebbségek védelméhez és nyelvi jogainak biztosítása érdekében szükséges jogi keretet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.03.11 15:54

..persze ,hogy támogatja ,egy összerabolt -sosem volt 2 ország..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html