A forgalomból kivont autóknak ezután nem lesz szükségük érvényes műszaki vizsgára ahhoz, hogy részt vehessenek a roncsautóprogramban - vette át a Digi24.ro hírét a Maszol. A változás annak köszönhető, hogy a környezetvédelmi minisztérium módosította a roncsautóprogram szabályzatát.

Ez azt jelenti, hogy már a parkolókban és udvarokon rozsdásodó autókat is le lehet adni. Korábban az volt a minisztérium álláspontja, hogy az üzemképtelen autók fémhulladékok, amelyeket a tulajdonosok kötelesek megsemmisíttetni. Ugyanakkor ez mérsékelhette volna az autósok érdeklődését a roncsautóprogram iránt.

A romániai programban egyébként legalább hatezer lej (400 ezer forint) jár a leadott régi autóért, amit új jármű vásárlására lehet fordítani. A minisztérium április 5-én tervezi elindítani a roncsautóprogramot, amelynek keretében idén is 50 ezer a cserére jogosító értékjegyet bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére.

Mint írtuk, a minisztérium április 5-én indítaná el a roncsautóprogramot, amelynek keretében idén is 50 ezer értékjegyet bocsátanak majd az érdeklődők rendelkezésére. - a Maszol.ro portálról