Romlanak az amerikai gazdaság kilátásai

A Philadelphiai Fed index és a leading indicators értékei egyaránt alulmúlták az elemzők várakozásait. A Fed index értéke -16,6 pontról -12,9 pontra nőtt a várt -10 ponttal szemben, a leading indicators értréke pedig 0,3 százalékról -0,3 százalékra csökkent, a várt -0,2 százalékkal szemben. A friss adatok egyértelműen a kilátások romlására utalnak.
portfolio.hu, 2012. július 19. csütörtök, 17:45
Fotó: Napi.hu

Júniushoz képest enyhén javultak ugyan a feldolgozóipari kilátások az Egyesült Államokban, de optimizmusra továbbra sincs ok. A Philadelphiai Fed feldolgozóipari indexének értéke -16,6 pontról -12,9 pontra emelkedett, a várt -10 ponttal szemben. Az index értéke harmadik hónapja a negatív tartományban mozog.

A kilátások romlására utal a Conference Board leading indicatorsának csökkenése is (az index értéke 0,3 százalékról -0,3 százalékra esett vissza júniusban). A bontás szerint az alábbi tényezők játszottak szerepet a csökkenésben: kevesebb megrendelést kaptak a vállalatok, csökkent a fogyasztói bizalom, és az újonnan kiadott építési engedélyek száma.

Ken Goldstein, a Conference Board közgazdásza szerint a növekedés nagyon lassú, ami jól látható a leading indicators alakulásában is.

 

usa
HOZZÁSZÓLÁSOK