Romlott a befektetői hangulat az euróövezetben

Öt hónapon belül először romlott a befektetői hangulat az euróövezetben - derült ki a berlini Sentix gazdaságkutató intézet legfrissebb hangulatindexéből.
MTI-Eco, 2014. május 5. hétfő, 12:50
Fotó: Reuters

A csaknem ezer befektetési szakember megkérdezése alapján összeállított mutató májusban 12,8 pontra csökkent az áprilisi, hároméves csúcsnak számító 14,1 pontról. A Reuters által megkérdezett elemzők áprilishoz képest javuló, 14,2 pontos hangulatindexet vártak.

Az euróövezet jelenlegi gazdasági helyzetének megítélését mérő alindex minimálisan javult, ugyanakkor a térség gazdaságának jövőbeli alakulására vonatkozó várakozás augusztus óta legalacsonyabb szintre, 18,3 pontra süllyedt az áprilisi 22,8 pontról.

A Sentix befektetői hangulatindexe 2011 júliusától egészen 2013 szeptemberéig mínuszban volt. Azóta egy kisebb decemberi megtorpanást leszámítva folyamatosan emelkedik. A mutató nulla fölötti értéke derűlátó, nulla alatti értéke borúlátó várakozásokat tükröz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2014.05.05 16:03

Bolond az, aki az EU-n belül fektet be. Egyáltalán, minek kell befektetni?? Azért mert a sok tolvaj nem tud mit kezdeni a pénzével?? Akkor minek lopott??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html