Romlott a helyzet a szomszédban

Tovább nőtt a külkereskedelmi forgalom hiánya Szerbiában, az év első két hónapjában 748,9 millió eurót tett ki, az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva 27,7 százalékos volt a növekedés - közölte a szerbiai statisztikai hivatal (RZS).
Domokos László, 2018. március 30. péntek, 14:26
Fotó: Reuters

A statisztikai hivatal adatai szerint a szerb külkereskedelmi forgalom 15,5 százalékkal nőtt január-februárban az előző év ugyanezen időszakához képest. Február végéig a külkereskedelmi forgalom összértéke 5,48 milliárd euró volt, ebből az export 2,37 milliárdot, az import pedig 3,11 milliárd eurót tett ki.

A forgalom 64,2 százalékát a nyugat-balkáni ország az Európai Unió tagországaival bonyolította le. Export szempontjából Szerbia legjelentősebb külkereskedelmi partnere Olaszország, Németország, Bosznia-Hercegovina, Oroszország és Magyarország, import szempontjából pedig Németország, Oroszország, Olaszország, Kína és Magyarország - írta az MTI.

Szerbia ipari termelése éves szinten 3,3 százalékkal emelkedett februárban, az év első két hónapjában pedig 6,9 százalékos volt az éves növekedés.

HOZZÁSZÓLÁSOK