A német ZEW gazdaságkutató intézet szerdán publikált adatai szerint a márciusi mutató 19 pontra esett a februári 28,7 pontról. Januárban még 36,4 ponton állt az index. A megkérdezettek többsége márciusban is azzal számolt, hogy hat hónapon belül élénkül a svájci gazdaság, bár úgy tűnik az adatból, hogy ez a bővülés kisebb lehet az előző hónapok várakozásához képest.

Az aktuális üzleti környezet megítélését jelző márciusi mutató 42,9 pontra gyengült a februári 47,6 pontról, az index januárban 50 ponton állt. Egy éve márciusban a hathavi várakozás mutatója 2,3 ponton, a jelenlegi helyzet megítélésének indexe 15,6 ponton állt.

A mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung GmbH) és a Credit Suisse (CS) együttműködésében havi rendszerességgel végzett felmérés eredménye alapján képzett üzletihangulat-index a megkérdezett gazdasági szakértők hat hónapra előretekintő üzleti várakozásait számszerűsíti.

A svájci kormány az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését 2,3 százalékról 2,2 százalékra változtatta kedden.