Gázzal fűt? Rossz hír jött

Ha a régióban együtt mozognak a gázárak, akkor rossz hír a magyaroknak, hogy Lengyelországban áremelkedésekkel köszönt be a fűtési szezon.
Barabás Júlia, 2018. augusztus 22. szerda, 06:20
Fotó: Shutterstock

A gáz továbbra is drága lesz Lengyelországban - keserítette el olvasóit az energianews.rp.pl. A nagy kereslet, az alacsony tartalékok és az energiahordozók magas ára - ezek miatt nem lehet számítani a gáz árának csökkenésére.

Augusztusban az energiatőzsdén az azonnali tranzakciókban jóval magasabb volt a gáz ára, mint egy éve. És már közeleg a fűtési szezon. A PGNiG, a legnagyobb lengyel gázszolgáltató szoros kapcsolatban az európai piacokkal, és ott magas a gáz ára. Nagyobb a kereslet iránta, mint a szénből előállított, drága elektromos energia iránt. És ehhez még az utóbbi idők tartós hősége is hozzájárult, ami növelte a gázerőművekben termelt áram iránti keresletet.

A magas gázár negatív hatással van azoknak a cégeknek az eredményeire, amelyek a susogó energiahordozót használják. Ezeknél a cégeknél az euró árfolyama befolyásolja az árat. Ráadásul most kellene feltölteni a tárolókat, ami tovább növelni a keresletet. Az éves gázfogyasztás Lengyelországban 15 milliárd köbméterről 17 milliárdra nőtt 2015 és 2017 között.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

farkas_abel, 2018.11.26 12:48

Ezért is választottuk az elektromos fűtést! Napelemek használatával nincs ránk hatással sem a gáz sem az áram áremelkedése. Már egyszer ajánlottam őket és mivel elégedett voltam velük most is leírom. Aki elektromos fűtést szeretne az bátran válassza az eurovill profi kft-t. Nekünk sokat segítettek és a mai napig elégedettek vagyunk a fűtésrendszerünkkel. Szeriintem sokan jobban járnának, ha váltatnának!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html