Rossz hír jött a német gazdaságból

Várhatóan csak döcögve bővül a német gazdaság a második negyedévben a rendelkezésre álló gazdasági mutatók szerint, ellentétben a meglepően erős első negyedévi növekedéssel - közölte hétfőn a német gazdasági minisztérium az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2019. július 15. hétfő, 13:47
Fotó: Getty Images

Miután 2018 végén épphogy sikerült elkerülni a recessziót, az idei év első három hónapjában a német gazdaság 0,4 százalékkal bővült. A minisztérium azonban a júniussal végződött negyedévre "gyenge gazdasági trendet" prognosztizál.

A munkaerőpiac - noha kevésbé dinamikusan - továbbra is hozzájárul a gazdaság stimulálásához, és segít a háztartások jövedelmének növekedése is - írja a minisztérium. A közlemény hangsúlyozza azonban, hogy jelentős kockázatot jelentenek a kereskedelmi konfliktusok, a brexit és a geopolitikai feszültség, amelyek mind érintik a globális gazdaságot.

A berlini kormány és a német elemzők az utóbbi időben többször is csökkentették növekedési prognózisaikat. A kormány tavaszi előrejelzése szerint a német gazdaság 2019-ben 0,5 százalékkal bővül.

HOZZÁSZÓLÁSOK