Rossz hírt kaptak az oroszok

A Sberbank, a Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz pénzintézet rontotta az idei és a jövő évi orosz GDP-növekedési előrejelzését és az eddiginél nagyobb inflációra számít.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 27. hétfő, 10:12
Fotó: AFP

Orosz hírportálok azt közölték, hogy a Sberbank az idei orosz gazdasági növekedéssel kapcsolatos várakozását az eddigi 1,9 százalékról 1,7 százalékra gyengítette, a jövő évit pedig 1,7 százalékról 1,6 százalékra változtatta. Az orosz gazdaság tavaly 1,5 százalékkal nőtt.

Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter csütörtökön azt mondta, hogy minisztériuma várhatóan 1,8 százalékra rontja az idei GDP-növekedéssel kapcsolatos előrejelzését az eddigi 1,9 százalékról a kedden elrendelt újabb amerikai szankciók hatására. (Újabb orosz beavatkozástól tartanak.)

A Sberbank az idei évre vonatkozó inflációs becslését 3,8 százalékról 3,9 százalékra, a jövő évit 4 százalékról 4,4 százalékra változtatta.

Az inflációs várakozás felülvizsgálata azzal függ össze, hogy Oroszországban jövő év januárjától 18 százalékról 20 százalékra nő az áfa, aminek inflációgerjesztő hatása van.

Júliusban 2,5 százalék volt az éves infláció a júniusi 2,4 százalék után Oroszországban.

A fotó forrása: Mladen Antonov/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.08.27 13:56

https://www.kommersant.ru/doc/3712555?from=four_economic

Ekonomika proteszta: Valovoj vnutrennij obman
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html