Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egész Lengyelországban hatalmas dugók nehezíthetik meg az életét azoknak, akik a hosszú hétvégén oda akarnak utazni, mivel hétfőn sztrájkolni fognak a taxisok - írta a gazeta.pl. A sorőrök szerint a hatalom tolerálja az utasok nem legális szállítását, azaz például az Ubert.

A taxisok úgy gondolják, hogy Lengyelországban csak azok szállíthatnak jogszerűen utasokat, akiknek erre szóló, megfelelő szerződésük és bejegyzett vállalkozásuk van, amelynek tevékenysége után adót is fizetnek.

Az egyik taxistársaság elnöke szerint nem arról van szó, hogy mivel az Uber olcsóbban szállítja náluk az utasokat, ezért ők féltékenyek, hanem arról, hogy nekik vizsgázniuk kell, elszámolást kell vezetniük stb. Emellett az államkincstár ellenőrzi a tevékenységüket. A sofőrök olyan jogi szabályozást akarnak, amely mindenkire egyformán vonatkozik, aki taxizik.

Különösen nagy dugókra lehet számítani a fővárosban, ahová az egész országból reggel 7-re érkeznek taxisok ezerszámra. A gyülekezőpontok kereskedelmi központok előtt lesznek, ahonnan - ahogy ígérik - nyugodtan, autóoszlopokban fognak vonulni végig Varsón, több órán át. Végül a központban fejezik be a tiltakozást. Át akarják adni a petíciójukat a kormányfőnek.

Valószínűleg Lódzban is hasonló lesz a helyzet, itt körülbelül 900 taxis fog autózni szerte a városban három órán keresztül.