Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Októberben már a harmadik egymást követő hónapban zsugorodott a kínai feldolgozóipar teljesítménye, amelynek mutatója nem változott szeptemberhez képest. A kínai logisztikai és beszerzési szövetség (CFLP) által számolt beszerzésimenedzser-index 49,8 pont volt októberben, ugyanúgy, mint egy hónappal korábban, és ezzel továbbra is 2012 augusztusa óta a legalacsonyabb szinten áll. Júliusban a mutató még 50 ponton volt.

Ugyancsak vasárnap ismertetett adat szerint a kínai szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index értéke októberben közel 7 éves mélypontra került, 53,1 pont lett a szeptemberi 53,4 pont után.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél alacsonyabb 50 pont feletti érték a növekedési ütem lassulását tükrözi.

A kínai gazdaság növekedése tavaly 7,3 százalék volt, a kormány idén 7 százalékos bővüléssel számolt, ami az elmúlt 25 év legalacsonyabb növekedési adata lenne. A GDP az első és a második negyedévben egyaránt 7 százalékkal, a harmadik negyedévben már csak 6,9 százalékkal nőtt.