Rossz hír jött a magyar gazdaságnak Németországból

A tervezettnél kisebb lehet az idei német gazdasági növekedés, ami a magyar GDP-kilátásokat is kedvezőtlenül befolyásolhatja.
MTI-Eco, 2013. január 7. hétfő, 19:18
Fotó: Napi.hu

A német gazdasági miniszter egy hétfői kijelentésében arra utalt, hogy ronthatják az idei gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzést.

Philipp Rösler konkrétumokról nem szólt, de elmondta: "2012 utolsó negyedévének gazdasági teljesítménye valamivel gyengébb volt a tervezettnél, ezért az idei kiindulópont is haloványabb".

Tavaly a német bruttó hazai termék (GDP) mintegy 0,75 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi 3 százalék és a 2010. évi 4,2 százalék után. Az idei évre a kormány 1 százalékos gazdasági növekedéssel számol.

Már több vezető gazdaságkutató intézet rontott a német gazdaság idei teljesítményére vonatkozó előrejelzését. Legutóbb a kieli Institut für Weltwirtschaft (IfW) módosította prognózisát: arra számít, hogy a német gazdaság az idén csak 0,3 százalékkal bővül a szeptemberben várt 1,1 százalékkal szemben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.08 12:26

.."német gazdaság az idén csak 0,3 százalékkal bővül a szeptemberben várt 1,1 százalékkal szemben..."

...miért nem növekednek?...miért nem növekednek ?...ott van Matolcsy?..ott van a Fidesz?...miért nem növekednek?...diktatúra !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html