Júniusban az előzetes adatok alapján 54,4 pontra emelkedett a német feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a májusi 52,1 pontról. Elemzők 52,0 pontot vártak. A szolgáltatóipari BMI viszont csökkent az előző havihoz képest, 53,2 pont lett júniusban az előző havi 55,2 pont után. Elemzők 55,0 pontot vártak. A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok összesítésével képzett Composite BMI júniusban 54,1 pont lett a májusi 54,5 pont után. Elemzők 54,2 pontot vártak júniusra.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél kisebb 50 pont feletti érték a növekedési ütem lassulásának felel meg.

A német gazdaság júniusban is a több mint három éve megkezdett expanziós pályán haladt tovább, bár a korábbinál kissé lassúbb ütemben. A feldolgozóipar 2014 eleje óta a legjobb teljesítményt mutatta fel most júniusban. A felmérés alapján a második negyedévben is a GDP "masszív" növekedésére lehet számítani, bár talán az első negyedévi meggyőző erejű növekedésnél kissé lassúbbra - kommentálta a felmérés eredményét Oliver Kolodseike, a Markit közgazdásza, a jelentés szerzője.

Az adatok alapján úgy tűnik kezdi erejét veszíteni a deflációs trend, miután a termelési költségek már sorban a második hónapban emelkedtek. A növekvő nyersanyag- és munkaerő költségek együttesen a felmérés megállapítása szerint már az inflációs nyomást erősítik.