Rossz hír jött Németországból

Májusban váratlanul csökkent a német ipari termelés a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön közzétett jelentése szerint.
MTI-Eco, 2016. július 7. csütörtök, 11:04
Fotó: Reuters

A Destatis előzetes adatai szerint májusban szezonális és naptári kiigazítással 1,3 százalékkal csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest. A havi csökkenés mértéke 2014 augusztusa óta a legnagyobb volt.

A Reuters hírügynökség által szakértők körében végzett felmérés szerint a piac az előző havihoz képest változatlan ipari termelésre számított. Az áprilisi adatot a Destatis felülvizsgálat után 0,8 százalék növekedésről 0,5 százalék növekedésre módosította.

A feldolgozóipar termelése májusban 1,8 százalékkal csökkent az előző havihoz képest. Ezen belül a tőkejavak termelése 3,9 százalékkal csökkent, az alapanyagok termelése 0,3 százalékkal mérséklődött. A fogyasztási cikkek termelése 0,5 százalékkal nőtt az előző havihoz képest. Az energiatermelés májusban 3,9 százalékkal haladta meg az áprilisit, az építőipar termelése 0,9 százalékkal csökkent.

HOZZÁSZÓLÁSOK