A piac 83 pontra számított. Az előre mutató gazdasági indikátorok indexe is elmaradt a várakozásokhoz képest: 0,3 százalékot mutat havi alapon, a várt 0,5 százalékkal szemben. A piac nem reagált az eseményekre.

A michigani fogyasztói hangulatindex utoljára márciusban volt hasonló mélyponton, szűkebb tartományt vizsgálva azonban (80-84,1 pontos sáv) tavaly december óta nem mutatott ilyen rossz eredményt. A kutatási vezető a kedvezőtlen GDP adatokkal magyarázza az eredményt, ugyanakkor hozzátette, hogy a fizetések növekedése mérsékelte a hangulatindex csökkenését. A kutatási vezető megjegyezte, hogy a munkahelyek növekvő száma a béremelkedések iránya hat, ami növekvő inflációt vetít előre, továbbá magában hordozza a munkahelyek bővülési trendjének a lassulását.

Az alindexek változása vegyes képet mutat. A jelenlegi helyzet megítélésének indexe indexe 96,6 pontról, 97,1 pontra emelkedett, azaz a gazdaság pillanatnyi megítélése javult az előző hónaphoz képest. A várakozások indexében viszont csökkenés következett be, az előző havi 73,5 pontról 71,1 pontra csökkent azt index értéke.

Az inflációs várakozások árnyaltabb képet mutatnak. Az egy évre vonatkozó mutató növekedést mutat (3,1 százalékról 3,3 százalékra), míg az öt évre vonatkozó értékek esetében csökkenés figyelhető meg (2,9 százalékról 2,6 százalékra). Az öt évre vonatkozó inflációs előrejelzés 2009 márciusa óta nem volt ilyen alacsony szinten.