Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai központú ipari konglomerátum pénteken közölte, hogy egy részvényre jutó eredménye 29 cent volt a Thomson Reuters által megkérdezett elemzők által várt 49 centtel szemben. A vállalat az energetikai, továbbá az olaj és gáz üzletág gyenge teljesítményével, valamint a vártnál nagyobb vállalatátszervezési költségekkel magyarázza a profit visszaesését - írta az MTI.

A vállalat árbevétele ugyanakkor az olajipari szolgáltatásokat nyújtó Baker Hughes cég felvásárlásának köszönhetően 14,4 százalékkal 33,47 milliárd dollárra emelkedett.

A GE 1989 óta van jelen Magyarországon, a legnagyobb amerikai befektető, és egyben az egyik legnagyobb magyar vállalat is. A cég több mint 10 ezer munkatársat foglalkoztat, 12 gyárat, 5 kutatás-fejlesztési központot és 3 üzleti központot üzemeltet. Magyarországon a GE 9 üzletága aktív, egészségügyi, olaj- és gázipari, légi közlekedési, világítási, energiatermelési és digitális megoldásokat, berendezéseket kínál. 2012 végén a GE és a magyar kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött.