Rosszabb lett az eurózóna GDP-adata

Az előző negyedév egyszázalékos növkedése után a várakozásokat alulmúlva, fél százalék alatt bővült az eurózóna gazdasága a harmadik negyedévben.
NAPI, 2010. november 12. péntek, 11:22
Fotó:

Lassult a harmadik negyedévben az eurózóna gazdasági növekedése (azután, hogy az előző negyedév négy éves csúcsot jelentett a bővülés üteme szempontjából) - írta a Bloomberg.

A 16 tagországot számláló régió GDP-je a második negyedévet 0,4 százalékkal múlta felül július és szeptember között, az előző periódusban egy százalékos bővülést regisztrált a luxemburgi uniós statisztikai hivatal. A Bloomberg által megkérdezett elemzők átlagosan 0,5 százalékos emelkedést prognosztizáltak.

A régió ipari termelése az előző hónaphoz képest 0,9 százalékkal esett vissza szeptemberben, ami másfél éve a legnagyobb csökkenést jelenti.

Közben az euró hathetes mélypontra süllyedt a dollárral szemben, a szuverénadósság-krízissel kapcsolatos félelmek miatt. A közös európai pénz ma délelőtt 1,3641 dollárt ért a bankközi kereskedésen, 0,2 százalékos napon belüli gyengüléssel.

HOZZÁSZÓLÁSOK