Sebességet váltana Spanyolország

Az eddig tervezettnél 0,5 százalékkal magasabb, 2,9 százalékos gazdasági növekedés várható 2015-ben és 2016-ban Spanyolországban - jelentette be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök az Europapress hírügynökség által szervezett sajtóbeszélgetésen hétfőn Madridban.
MTI-Eco, 2015. április 27. hétfő, 11:34
Fotó: Reuters

A spanyol kormány tavaly év végén még 2 százalékos növekedést tervezett, ezt idén februárban módosították 2,4 százalékra. Mariano Rajoy szerint ez az eredmény a spanyol kormány reformlendületének köszönhető, amely az elmúlt négy év kormányzati ciklusát jellemezte, és amelyet tovább folytatnak, hogy az előrejelzések teljesüljenek is.

A politikus hangsúlyozta: a jóléti állam fenntartásához "rendkívül ambiciózus reformok" és "rendkívül hatékony erőforrás-gazdálkodás" szükséges. Kiemelt figyelemmel fordulnak a közigazgatás, a munkahelyteremtés, a kis- és középvállalkozások támogatása, a piaci egység és a fejlesztések támogatása felé - tette hozzá.

Közölte azt is, hogy csütörtökön elküldenek Brüsszelnek egy nemzeti stabilitási és reformtervet, amely a következő három év gazdasági elképzeléseit tartalmazza.

A 2008-ban kezdődött gazdasági válság megtépázta a dél-európai ország gazdaságát. Öt év után először 2014-ben fordult elő, hogy a vártnál nagyobb ütemben, 1,4 százalékkal nőtt a spanyol gazdaság.

Mariano Rajoy szerint a spanyol társadalom "példamutatóan viselkedett" a válság idején, amiért köszönetet mondott az embereknek. "Egyéni erőfeszítések eredményezték a nagy közös sikert" - fogalmazott, hozzátéve, hogy most meg van a lehetőség arra, hogy az ország egy hosszú növekedési periódusba lépjen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

NathFli, 2015.04.27 16:11

Szeretnél meggazdagodni egy csapásra a görög válságot kihasználva? Nézd meg hogy kell! http://goo.gl/p59Q5J
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unorti, 2015.04.27 12:20

....mi a növekedés ??..milyen szektor ?..mert 4 millió üres lakás van ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html