Segítenek a bevándorlók

Lengyelországban a vendégmunkások társadalombiztosítási befizetései segítenek csökkenteni azt a lyukat, amelyet a nyugdíjkorhatár leszállítása ütött a költségvetésen.
Barabás Júlia, 2016. december 10. szombat, 13:29
Fotó: Napi.hu

A Lengyelországban vendégmunkásként dolgozó bevándorlók befizetései segítenek talpon maradni a társadalombiztosítást - írja a Gazeta.pl. A tb-kasszának nagy szüksége van erre a pénzre, ugyanis a kormány kezdeményezésére parlament nemrégiben leszállította a nyugdíjkorhatárt.

A korábbi szabályok szerint fokozatosan 67 évre nőtt volna a korhatár, ám az új rendben a nőknél 60 évre, a férfiaknál 65 évre szállították le a nyugdíjba vonulás idejét.

Eközben a lengyelek szerencséjére nagyon sok ukrán vendégmunkás fizet nyugdíjjárulékot bére után a tb-be (ZUS). Egy év alatt 70 százalékkal nőtt a számuk. A ZUS 172 ezer ukránt biztosított - ezek az emberek fizetik az összes külföldi vendégmunkástól levont tb-járulék közel kétharmadát.

A lengyelek abból húznak hasznot, hogy az ukránok előtt nem nyílt meg a nyugat-európai munkaerőpiac, ezért náluk keresnek állást. Pótolják a nyugatra távozott hazai alkalmazottak egy részét, ráadásul olcsóbban dolgoznak náluk.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

onkelzoltan, 2016.12.10 14:48

Na ne próbáljuk már összemosni a bevándorlókat tisztelt cikkíró!!
A cím erősen azt sugallta,hogy az arab bevándorlókról beszélünk,és hogy lám,milyen hasznosak ők a számunkra...
Németországban másfél millióból egészen 50 ilyen személy fizet járulékot,azaz dolgozik...,most a gyáriparosok szövetségének vezetője is szívja a fogát ,mivel nem régen nagy arccal azt állította,hogy ők bizony olcsó munkaerők lesznek...
Lesznek a frászt!!
Amíg van segély,addig abból élnek,majd bűnbandákba szerveződve drogárusok lesznek,aztán dzsihadistákká válnak,mivel őket nem érti meg senki,végül kardélre hányják a rajtuk segítő német lakosságot.
Brávó!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html