Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legtöbb nemzetközi légitársaság újratervezte útirányát, hogy elkerülhesse Irak és Irán légterét. Az Egyesült Államok azután jelentett be korlátozásokat, hogy több rakétacsapás érte támaszpontjait a térségben, válaszul Kászim Szulejmáni tábornok megölésére.

A Reuters beszámolója szerint az amerikai repülésfelügyeleti szerv, az FAA a teljes térségre tilalmat hirdetett, és ennek megfelelően sok nagy nemzetközi társaság is törölte, vagy átirányította a régió légterében közlekedő járatait.

Az eddig nyilatkozó vállalatok közül a Quantas, a China Airlines, a Singapore Airlines, és az Air Canada megváltoztatta útitervét, az Emirates törölte bagdadi járatát. A Qatar Airways egyelőre normálisan üzemelteti iraki járatait.

Mindez bármikor változhat. Megkérdeztük a Budapest Airportot, hogy a helyzet mennyiben érinti a Budapestre érkező, vagy innét induló járatokat, válaszukat közöljük, amint reagálnak.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) koordinációs csoportot hívott össze a helyzet felügyeletére és kezelésére.