Rossz hír jött az EU-ból

Nem várt mértékben romlott a frankfurti Sentix gazdaságkutató intézet szeptemberi euróövezeti befektetői bizalmi indexe.
Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 10. hétfő, 11:18
Fotó: Pixabay

A Sentix által hétfőn közzétett felmérés szerint az euróövezeti befektetői bizalmi index szeptemberre vonatkozóan 12 pontra csökkent az előző havi 14,7 pontról a várt 13,8 pont helyett.

A Sentix 2800 befektetési szakember és elemző megkérdezésével állítja össze az elkövetkező hat hónapra vonatkozó kilátások megítélését számszerűsítő indexét. A mutató nulla feletti értéke optimista megítélést, nulla alatti értéke pedig pesszimista megítélést tükröz.

A befektetőknek a kilátásokról alkotott megítélését a felmérés tanúsága szerint szeptemberben leginkább a feltörekvő ázsiai és latin-amerikai piacok gyenge teljesítménye rontotta.

Az Egyesült Államok gazdasága a felmérés tanúsága szerint kifejezetten jól teljesít nemzetközi összehasonlításban, a többi régiót azonban sokkal inkább megterheli a nemzetközi kereskedelmi konfliktust élező amerikai retorika - fejti ki a Sentix elemzése.

HOZZÁSZÓLÁSOK