Sertésben is találtak dioxint

A német hatóságok jelentése szerint egy sertéstelepen határérték feletti, egy esetben pedig azt elérő dioxinszintet mértek a sertésekben.
NAPI, 2011. január 11. kedd, 11:09
Fotó:

A német hatóságok sertésekben is találtak dioxint - számolt be a Reuters. Eddig csak baromfitermékekkel kapcsolatban merült fel a méreganyag jelenléte. A német és uniós hatóságok január elején közölték, hogy az állatok tápszerein keresztül rákkeltő dioxin juthatott egyes élelmiszerekbe.

Az Alsó-Szászországi hivatalos szervek szerint egy sertéstelepen találtak olyan állatot, amelyben a dioxin határérték felett volt jelen, a nevezett gazdaságban több száz állatot vágtak le, a húst pedig megsemmisítették. Egy másik telepen a határtékhez közeli dioxinszintet mértek.

Az ügyészség közben vizsgálja a fertőzés forrását, illetve azt, hogy a takarmányokhoz adalékot szállító Harles and Jentzsch nevű vállalat valóban az ipari papírgyártáshoz használt zsírsavakat szállított-e állatitápszer-gyártóknak.

Az EU illetékesei hétfőn azt mondták, az érintett tápokat Franciaországba és Dániába szállították, Dél-Korea korlátozta Németországból származó behozatalát, és Oroszország is hasonló lépésekre készül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.01.11 13:46

A gond az az, hogy a dioxin felhalmozódik a táplálékláncban, mivel zsírban jól oldódik (raktározódik) azaz nem ürül ki a szervezetből vagyis életünk során az elfogyasztott dioxin egyre csak halmozódik a testünkben ami mellesleg az egyik legerősebb méreganyag amit ismer az emberiség..( némileg a ddt.-hez hasonló a történet - gyakorlatilag nem bomlik le )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html