Ismét mehet magyar sertéshús Szingapúrba

Ismét szállíthatnak a magyar vállalatok sertéshúst és nem hőkezelt sertéshús-készítményeket Szingapúrba a célországbeli Agro-Élelmiszer és Állategészségügyi Hatósággal (AVA) kötött megállapodásnak köszönhetően - írja az MTI az Agrárminisztérium közlése nyomán.
Szász Péter, 2019. január 28. hétfő, 15:25
Fotó: Pixabay

Bognár Lajos, az AM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos az afrikai sertéspestis első magyarországi megjelenése óta tárgyalt a szingapúri hatósággal a magyar sertéshúsexport újraindításáról. Idén januárban a főállatorvos ellátogatott a távol-keleti országba, ennek során - Magyarország szingapúri nagykövetségének támogatásával - kötötték meg a regionalizációs megállapodást.

Eszerint az afrikai sertéspestis vaddisznóállományban előfordulása esetén már nem az egész ország, hanem csak a kitöréssel érintett, illetve a korlátozás alatti területekről tiltják Szingapúrban a beszállítást - közölte az AM.

HOZZÁSZÓLÁSOK