Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Átlagon felül érdeklődtek az állást keresők az újságírói munkahelyeket kínáló álláshirdetések iránt 2019-ben a Profesia.sk portál összesítése szerint - vette át a hírt a pozsonyi Új Szó. Míg tavaly átlagosan 17 felhasználó reagált egy álláshirdetésre, addig az újságírói munkával kapcsolatosakra 36. 2018-hoz képest ez több mint 10 százalékos növekedés.

Ján Hacek, a pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Kara újságírói tanszékének vezetője a Hospodárske novinynek elmondta, a náluk végzők nagy arányban tudnak elhelyezkedni a média területén, ezért elmondható, hogy van igény az újságírókra.

Ugyanezen egyetem magyar tanszékén hét évvel ezelőtt magyar nyelven indítottak szerkesztőszakot. Misad Katalin, a tanszék vezetője lapunk megkeresésére elmondta, bár pontos adatai nincsenek, tudomása szerint a szakot elvégzők jelentős része talál munkát a médiánál. Mint mondta, a legelső évfolyam 16 végzőséből a diplomaosztó után 11-en helyezkedtek el a médiában, a tavaly végzettek közül pedig nyolcból öten.