Simicska új frontot nyithat az Orbán elleni háborúban

Segíteni fogja a Jobbikot Simicska Lajos nagyvállalkozó, Orbán Viktor miniszterelnök volt barátja - szivárogtatták ki az üzletember környezetéből. A szocialistáktól is megkeresték, de azt a pártot esélytelennek tartja.
Napi.hu, 2016. július 11. hétfő, 08:41
Fotó: Napi.hu

Valamilyen formában (például lapjai és reklámfelületei segítségével) a Jobbikot fogja támogatni a választásokig hátralévő két évben Simicska Lajos, Orbán Viktor miniszterelnök volt barátja - erősítette meg a Népszabadságnak több forrás is. Ez nem szimpátia, hanem politikai számítás kérdése: az Orbánnal összeveszett nagyvállalkozó politikai ellensúlyt keres a Fidesszel szemben, és erre a Jobbikot látja esélyesnek.

A napilap forrásai szerint ha Simicska szükségesnek látja, megüzeni véleményét a párt vezetőségének. Pozitív változásnak tartja, hogy a májusi kongresszuson Vona Gábor pártelnök megszabadult belső ellenzékétől. A Jobbiknál úgy gondolják, hogy sikeresen formálhatják át a pártot mérsékelt, a szakpolitikához is értő politikai erővé, a legnagyobb gond az lesz, hogyan hitessék el ezt Magyarország nyugati partnereivel.

Egy "magas rangú, neve elhallgatását kérő" szocialista politikus elismerte a Népszabadságnak, hogy az MSZP is megpróbálta megszerezni Simicska támogatását, de nem járt sikerrel. Az új elnököt, Molnár Gyulát kerületi polgármesteri időszakából ismerik ugyan a nagyvállalkozó  köreiben, de úgy vélik, hogy a szocialista párt lejárt lemez. Jobbik híján a Jobbikra tesznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ann Ban, 2016.07.11 11:23

Mórickának meg a kaszás barátja fog segíteni hamarosan.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

David Dakota, 2016.07.11 08:53

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html