Valamilyen formában (például lapjai és reklámfelületei segítségével) a Jobbikot fogja támogatni a választásokig hátralévő két évben Simicska Lajos, Orbán Viktor miniszterelnök volt barátja - erősítette meg a Népszabadságnak több forrás is. Ez nem szimpátia, hanem politikai számítás kérdése: az Orbánnal összeveszett nagyvállalkozó politikai ellensúlyt keres a Fidesszel szemben, és erre a Jobbikot látja esélyesnek.

A napilap forrásai szerint ha Simicska szükségesnek látja, megüzeni véleményét a párt vezetőségének. Pozitív változásnak tartja, hogy a májusi kongresszuson Vona Gábor pártelnök megszabadult belső ellenzékétől. A Jobbiknál úgy gondolják, hogy sikeresen formálhatják át a pártot mérsékelt, a szakpolitikához is értő politikai erővé, a legnagyobb gond az lesz, hogyan hitessék el ezt Magyarország nyugati partnereivel.

Egy "magas rangú, neve elhallgatását kérő" szocialista politikus elismerte a Népszabadságnak, hogy az MSZP is megpróbálta megszerezni Simicska támogatását, de nem járt sikerrel. Az új elnököt, Molnár Gyulát kerületi polgármesteri időszakából ismerik ugyan a nagyvállalkozó  köreiben, de úgy vélik, hogy a szocialista párt lejárt lemez. Jobbik híján a Jobbikra tesznek.