Simor András Boszniában tárgyal az árvízkárokról

Bosznia-Hercegovinában tárgyal Simor András, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakpolitikáért felelős alelnöke a rendkívüli árvízkárok enyhítésének lehetőségeiről - közölte csütörtökön Londonban a bank.
MTI, 2014. május 29. csütörtök, 18:21
Fotó: Napi.hu

Az EBRD bejelentése szerint a pénzintézet fokozza az árvíz sújtotta balkáni térségek támogatását, és elsősorban a megrongálódott közúti és vasúthálózat, valamint a vízellátó infrastruktúra, az árvíz miatt károsodott erőművek és energiaelosztó hálózatok helyrehozatalában vesz részt.

Az EBRD hosszabb távon együttműködésre törekszik a helyi hatóságokkal az árvízvédelmi rendszerek javításában, és segít az ilyen széleskörű pusztítás kockázatának csökkentésében.

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke, akit tavaly neveztek ki az EBRD alelnökévé, csütörtökön kezdődött látogatása előtt regionális katasztrófának nevezte a természeti csapást, és kijelentette, hogy az EBRD készen áll az árvíz sújtotta országok megsegítésére.

A bank tájékoztatása szerint Simor András Szarajevóban a boszniai kormány tagjaitól és a jegybank elnökétől kér tájékoztatást az áradás okozta károk mértékéről és az esetleges hosszú távú gazdasági következményekről.
Az EBRD tavaly 1,2 milliárd euró finanszírozást nyújtott 80 fejlesztési programra a Balkán nyugati térségének.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2014.05.29 18:54

@jobbbajobbb: A titkos társaságok jellemzője, hogy titkosak, tehát nem tudhatod, hogy ki illuminátus...
Simor teszi a dolgát, és megnézi, hogy kell e és ha igen mekkora mértékű segítség kell. Valahogy nem szeretném, hogy ilyen okból keresse fel a magyar kormányt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbbajobbb, 2014.05.29 18:45

..ez az illuminátus faszi mit akar még ?..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html