Soha ennyien nem támogatták az EU-tagságot

Immár 58 százalékra nőtt azon magyar állampolgárok aránya, akik elégedettek az EU-n belüli demokrácia működésével (az EU-átlag 46 százalék), és több mint hatvan százalékuk szerint jó dolog Magyarország EU-tagsága - derül ki a friss Eurobarométer-felmérésből, amely április 12-22. közt készült.
Domokos László, 2018. május 23. szerda, 08:44
Fotó: Shutterstock

Magyarországon az EU megítélése kiemelten pozitív. A megkérdezettek 61 százaléka véli úgy, hogy jó dolog az EU-tagság Magyarország számára. Ez 5 százalékpontos emelkedés a legutóbbi, 2017-es - akkor nyolc százalékpontos növekedést mutató - eredményhez képest.

A magyarok fele érzi úgy, hogy számít a véleménye az EU-ban - ez kimagasló, 11 százalékpontos növekedés.

Az uniós megkérdezettek csaknem fele (49 százalék) úgy gondolja: fontos szavazni az európai parlamenti választásokon. Ez az arány Magyarországon 51 százalék, vagyis meghaladja az uniós átlagot.

Magyarországon a Főként miért vesznek részt az emberek az európai parlamenti választásokon? kérdésre a legmagasabb arányban (42 százalék) a "mert ők rendszeres szavazók" választ adták, míg uniós átlagban (47 százalék) az "állampolgári kötelesség" válasz dominált. Arra a kérdésre, hogy miért nem szavaznak az emberek, a magyar válaszadók jóval kisebb hányada (52 százalék) reagált úgy, hogy "nem számít a szavuk"; erre a kérdésre uniós átlagban 60 százalék adta ezt a választ.

Arra a kérdésre, hogy mely témák szerepeljenek kiemelten az európai választási kampányban, az állampolgárok a terrorizmus elleni küzdelmet (49 százalék), a fiatalkorúak munkanélküliségének kezelését (48 százalék), és a bevándorlást (45 százalék) jelölték meg legfontosabbként. A magyar válaszadók többsége szintén e területeket emelte ki, de más sorrendben (bevándorlás: 60 százalék, terrorizmus 47 százalék, munkanélküliség 40 százalék), illetve magas arányban jelölték meg a külső határok védelmét (43 százalék), amely összeurópai szinten csak 26 százalék szerint kiemelten fontos téma. Az uniós állampolgárok számára kiugróan fontos a gazdasági növekedés kérdése is (42 százalék).

Képünk forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.24 00:42

E E E E E E, U, U, U, U U!! E E E E E, U U U U U !! - bégetik, mekegik, és skandálják, habzó szájjal, az utcákon hordákba verődve, a féleszű nyuggerek, szaporított segílyesek és mindenféle rendű és rangú ingyenélők, akik évtizedek óta a segílyre, az ingyenpízre, a járadékokra és juttatásokra és pótlékokra rendezkedtek be, a munkát hírből sem ismerik, de annál nagyobb pofával választanak nekünk mutyikormányt, az ingyenélő nyuggerek és segílyesek, miközben a munkavállalók, a munkából megélni kénytelenek, a fiatalok és kevésbé fiatalok, a képzettek és kevésbé képzettek tömegesen menekülnek ebből a szétlopott mutyiországból, de az ittmaradt ingyenélők persze nagy pénzt látnak az európai szintű ingyenélő-segílyezésben, ezért az utcákon nyájakba verődve, habzó szájjal, felbőszült birkaként mekegik és bégetik és skandálják hogy: E E E E E E, U, U, U, U U!! E E E E E, U U U U U !!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.23 18:15

A kérdést úgy lett volna korrekt feltenni, hogy "kíván-e az EU-ban maradni akkor is, ha cserében be kell fogadnia egy migráns famíliát". Mert ennyi erővel azt is kérdezhették volna, hogy akar-e ingyen sört.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.05.23 14:43

Bégessetek, birkák: EEEEE, UUUUU! EEEEE, UUUUU! Tapsoljatok a megkopasztásotokhoz!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html