Soha nem volt még ilyen az amerikai szenátusban

Bababarát lett az amerikai szenátus, ahova ezután gőgicsélő csecsemőt is bevihetnek magukkal politikus szüleik a szavazásra, miután egy demokrata szenátorasszony pár héttel ezelőtt szült.
Domokos László, 2018. április 19. csütörtök, 07:35
Fotó: AFP

A változás a tíznapos Maile Pearl Bowlsbey-nak köszönhető. Április 9-én született, és édesanyja, Tammy Duckworth, Illinois állam 50 éves szenátora azt javasolta: engedélyezzék, hogy csecsemője akkor is mellette legyen, amikor szavaznia kell.

A szenátus szerdán egyhangúlag megszavazta a házszabályváltozást, amely engedi, hogy egy kisbabát egyéves koráig magával vihessen szülője a szenátusba voksolás alkalmával is - számolt be az MTI.

Duckworth még szülési szabadságon van, de a jövő héten már ismét a szenátusban dolgozik. A szenátornő rokkant háborús veterán: megjárta az iraki háborút, amelyben elvesztette mindkét lábát. Ő az első szenátor, aki hivatali ideje alatt gyermeknek adott életet. Az amerikai kongresszusban eddig összesen tíz nő szült aktív politikusként.  A többi kilenc képviselőházi tagként lett kismama.

A fotó forrása: Chip Somodevilla/Getty Images North America/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK