Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szakértő az M1 szerda esti műsorában említette, hogy bár egy héttel ezelőtt a demokrata Hillary Clinton 13 ponttal vezetett a közvélemény-kutatóknál, van olyan friss felmérés, amely szerint Donald Trump, a republikánus jelölt vezet egy százalékkal. Már egy hónappal azelőtt azt lehetett hinni, hogy "ilyen mélyre nem süllyedhet az amerikai politika", minden héten jön egy újabb botrány, és az amerikaiak "csak arra várnak, hogy mikor lesz már ennek az egésznek vége".

A jelöltek botrányai a választás után is folytatódni fognak, mint például az FBI nyomozása Hillary Clinton e-mailjei ügyében vagy Donald Trump bírósági ügye az egyik magánegyetemével kapcsolatos csalások miatt. Eközben arról nem sok szó esik, hogy merre induljon az Egyesült Államok a gazdaságban, a külpolitikában vagy az egészségügyben.

Amióta ezt mérik, az amerikai történelemben nem volt két ilyen népszerűtlen jelölt. Szerinte ezért kevesen mennek majd el választani, ami "nem jó hír" az amerikai demokrácia szempontjából. Ha egy demokráciában a választók elvesztik hitüket a vezetőikben, akkor félő, hogy "felemelkedhetnek olyan demagógok, mint Donald Trump", akire sokan nem merik nyugodt szívvel rábízni a külpolitika irányítását vagy a nukleáris arzenált, "Hillary Clintonra meg még kevésbé".