Sopánkodnak a szlovákok, de még mindig előzik a magyarokat

Szlovákiában az elmúlt évtizedben nem javult a vállalkozások helyzete - állítja a helyi vállalkozói szövetség felhívva a figyelmet arra, hogy a régió többi országa igyekszik behozni korábbi lemaradását.
Barabás Júlia, 2019. március 2. szombat, 07:40
Fotó: Shutterstock

A szlovákiai vállalkozók helyzete az elmúlt tíz évben szinte semmit sem változott, miközben a környező országok többsége már vonzóbb feltételeket biztosít a vállalkozóknak, mint Szlovákia - idézte a pozsonyi Új Szó a Szlovák Vállalkozói Szövetség (PAS) legfrissebb elemzését.

A szakmai szervezet legújabb toplistáján, amelyen az országokat a vállalkozói környezet alapján rangsorolták, Szlovákia a 36. helyre szorult vissza a 2017-es 35.-ről. A szomszédos országok közül Ausztria a 20., Csehország a 27., Lengyelország a 33.

Ugyanakkor Magyarország csak a 42., Ukrajna pedig 74. a listán. A többi országgal összehasonlítva Szlovákia tíz éve egy helyben toporog. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a vállalkozói környezet javítása szempontjából az elmúlt évtized az elszalasztott lehetőségek időszaka volt - nyilatkozta Peter Serina, a PAS ügyvezető igazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK