Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik sorompót a "Calatrava híd" közelében, a város bejáratánál helyezték üzembe. Amennyiben túl sok lesz a turista, a látogatókat a Szent Márk térre vezető fő útvonalról, a Lista di Spagnáról másfelé terelik. Azt a helyi rendőrök megítélésére bízták, hogy erre mekkora tömegnél lesz szükség - döntötte el az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint a polgármester.

Luigi Brugnaro közölte, hogy a sorompókat egyelőre szombattól május elsejéig használják. A rendkívül népszerű városban most először alkalmaznak sorompókat a turistahad ellenőrzésére. Ha túl nagy lesz a tömeg, a Velencét a szárazfölddel összekötő Ponta della Libertán korlátozni fogják a forgalmat, és csak a taxik és a tömegközlekedési eszközök használhatják majd. A Piazzale Roma és a Santa Lucia pályaudvar közötti szakasz pedig kizárólag a velencei lakosoké lesz. Ezenkívül a turistahajók nem állhatnak meg a Szent Márk térnél, ha túl sok a turista - idézi az MTI-t az atv.hu.

A látogatók várható tömegének kezelésére vonatkozó szabályok részei egy olyan intézkedéscsomagnak, amelyet Velence az olasz kormánynak és az ENSZ kulturális, tudományos és nevelésügyi szervezetének, az UNESCO-nak készül beterjeszteni, s amelynek célja "felelősségtudatos, fenntartható turizmus" megteremtése Velencében, a helyiek érdekeinek figyelembevételével.

Velencében évek óta tart a vita arról, hogyan lehetne szabályozni a turistaáradatot. A városba naponta akár százezer látogató is érkezik, farsangkor még ennél is több, 130 ezer.

Képünk forrása: StockSnap