FT: Az Orbán-kormány új szintre emelte a Soros-ellenes propagandát

A Soros Györggyel kapcsolatos összeesküvés-elméletek világszerte tapasztalható terjedéséről közöl írást a Financial Times.
Szász Péter, 2018. november 5. hétfő, 16:45
Fotó: AFP

A budapesti és washingtoni keltezésű elemzés szerint Orbán Viktor miniszterelnök három évvel ezelőtt azzal vádolta meg a magyar származású milliárdost, hogy közel-keleti migránsokkal akarja elárasztani Magyarországot - idézi a cikket az MTI.

Az elmúlt hetekben azonban már az Egyesült Államokban is hasonló vádak hangzottak el Soros ellen: az internet összeesküvéselmélet-terjesztői, sőt egyes republikánus politikusok is azzal vádolták, minden bizonyíték nélkül, hogy ő finanszírozza az amerikai határ felé tartó közép-amerikai migránsok karavánját - írta a lap.

Az, hogy milyen gyakran hangzanak el ilyen állítások az Egyesült Államokban, mutatja, mennyire megosztóvá vált az illegális bevándorlás ügye Amerikában. Jelzi azonban azt is, hogy az antiszemitizmus és az összeesküvés-elméletek a szélekről a politika fő sodorvonalába kerültek át az Egyesült Államokban és Európában egyaránt - áll a Financial Times írásában.

Laura Silber, Soros Nyílt Társadalom Alapítványának szóvivője a brit lapnak azt mondta: jóllehet a Sorossal kapcsolatos összeesküvés-elméletek a nagybefektető hatalmas vagyona miatt a széleken eddig is léteztek, a magyar kormány kampánya új szintekre emelte ezeket. A holokauszt-túlélő Soros arcképe még buszok padlóján is megjelent, hogy az utasok megtaposhassák. Laura Silber szerint ez a náci korszak propagandájához hasonlítható.

Schöpflin György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselője a Financial Timesnak kijelentette, hogy Soros György zsidó származásának semmi köze a vitákhoz. A magyar kormány tudomása szerint a Soros György által finanszírozott nem kormányzati szervezetek minden igyekezetükkel azon vannak, hogy Magyarországot a bevándorlók országává tegyék - mondta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.11.05 20:31

Orbán egy hazug, félfasiszta diktátor. Magyarország népét mesékkel hülyíti. Emberemlékezet óta nem volt olyan hogy valakit megbélyegzés céljából óriásplakátokra tegyenek. Ezt csak a mocskos disznók kormánya teszi meg, akiktől még a a magyarságukat is meg kéne vonni, kitagadni őket a nemzetből! Aki az országra haragít mindenkit az nem magyar az egy disznó!
Semmi nem igaz azokból a hazugságokból amit a Fidesz állít.
Amerikát nem lehet párhuzamba állítani Magyarországgal. Ott a magyar módszerek nem mennek!
Vesszen Orbán menjen minél előbb száműzetésbe az a hasas kínai disznó!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2018.11.05 20:08

Mivel az USA ellen is azt csinálja, mint Európa ellen, Trumpnak kell már végre leszerelni a vén trottyot. Vagy az amerikaiaknak kell keményen kézbe venni a dolgot. Valamit ki fognak találni, amit az európaiak nem tudtak, hogy lehet leszerelni, perbe fogni a hazaárulót.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html